Szczegółowe informacje o projekcie ,,Aktywny Senior X" znajdą państwo w zakładce Projekty

Aktywny Senior 6 – ruszyła kolejna edycja projektu dla seniorów

W dniu 1 marca odbyło się pierwsze spotkanie projektu „Aktywny Senior 6”  i pierwsze z cyklu zajęć koła muzyczno-teatralnego. Omówiono program spotkań integracyjno-edukacyjnych na kolejne miesiące.

8 marca z okazji Dnia Kobiet panie uczestniczyły w sesji kosmetycznej „Bądź piękna” prowadzonej przez konsultantki firmy Avon. Panie poznały tajniki makijażu i manicure.

Uczestniczki spotkania z okazji Dnia Kobiet spędziły miło czas przy poczęstunku.
Panie wraz z życzeniami zostały obdarowane kwiatami i słodkim upominkiem.

Na kolejnych zajęciach koła muzyczno-teatralnego w dniu 29 marca seniorki przypomniały sobie dotychczasowy repertuar, wspólnie z instruktorem zajęć omówiono nowe propozycje .

Projekt został dofinansowany z budżetu Gminy Bielsko-Biała      bielsko_biala_logo(1)

DSC03630 DSC03631 DSC03640 DSC03642 DSC03644DSC03646

Spotkanie Wielkanocne

Z okazji zbliżających się świąt w dniu 22 marca zorganizowano Spotkanie Wielkanocne w Domu Działkowca przy ul. Liściastej.

Przedstawiciele organizatorów:  Spółdzielni Mieszkaniowej „Złote Łany”, Fundacji Aktywności Społecznej Złote Łany , Rady Osiedla i Parafii św. Józefa złożyli świąteczne życzenia licznie przybyłym mieszkańcom osiedla.

Uczestnicy spotkania spędzili czas w rodzinnej atmosferze świąt przy wspólnym poczęstunku.

Mamy nadzieję , że spotkania świąteczne na stałe wpiszą się w tradycję mieszkańców osiedla Złote Łany.

 

 

DSC03733DSC03731DSC03714DSC03719

Projekt „Aktywny Senior 6” został dofinansowany z budżetu Gminy Bielsko-Biała  bielsko_biala_logo(1)

Kolejne Warsztaty Kulinarne z mistrzami dobrego smaku

21 marca w Centrum Informacji i Pomocy przy Spółdzielni Mieszkaniowej „Złote Łany” ponownie spotkali się prawdziwi  mistrzowie kuchni: ekspert kulinarny Jan Dutka i szef kuchni firmy „Po świecie kuchni” Jakub Mrozek z mieszkańcami naszego osiedla zainteresowanymi zdrowym i tanim gotowaniem.

Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej, z którymi nawiązaliśmy współpracę mieli okazję uczyć się od najlepszych, ale tez wykorzystać swoje umiejętności na rzecz lokalnej społeczności.

Tematem przewodnim spotkania były potrawy wielkanocne. Uczestnicy poznali sposoby przygotowania nowych potraw na świąteczny stół: zupy chrzanowej, zielonej zupy z groszku i brokułów oraz sałatki ziemniaczanej z jajkami przepiórczymi.

Serdecznie dziękujemy obu Panom i uczniom Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej za zaprezentowanie tajników sztuki kulinarnej.

 

Zdjęcie0471Zdjęcie0468