Aktywny Senior 7- zajęcia teatralne, wizyta Domu Pomocy Społecznej

W kwietniu grupa teatralna spotykała się aż trzykrotnie, uczestniczki zajęć bardzo chętnie przychodzą na zajęcia i angażują się w przygotowania nowego programu artystycznego.

Na pierwszą publiczność nowego przedstawienia zostali wybrani pensjonariusze Domu Pomocy Społecznej -Katolickiego Domu Opieki „Józefów” przy ul. Grzybowej 8 w Bielsku-Białej, chcieliśmy sprawić im przyjemność, a także  liczyliśmy na wyrozumiałość naszej publiczności, z którą spotykamy się regularnie od zeszłego roku.

Panie wraz z animatorką zajęć teatralnych i instruktorem zajęć muzycznych przygotowały program zawierający skecze i piosenki, a także przedstawienie „Cygan”. Wybór tekstów nie był przypadkowy, są to utwory i zabawne teksty, które panie bardzo lubią i przy których bawią się doskonale.

Przedstawienie zostało przyjęte entuzjastycznie, pensjonariusze śpiewali i tańczyli wspólnie z naszymi paniami, które zostały już zaproszone na następną wizytę. To ciepłe przyjęcie sprawiło ogromną radość aktorkom, panie również z entuzjazmem czekają na kolejne spotkanie z pensjonariuszami, które odbędzie się 18 maja.

Projekt został dofinansowany z budżetu Gminy Bielsko-Biała bielsko_biala_logo(1)