Projekt „Zintegrowana Animacja Społeczna w Bielsku-Białej”-„Senior tworzy” – Eko-Fani :mikstury z natury -tworzymy zdrowie i tanie kosmetyki

Senior tworzy – robimy ekologiczne, domowe kosmetyki.

Zainaugurowaliśmy cykl warsztatów „Senior tworzy”, w ramach projektu „Zintegrowana Animacja Społeczna w Bielsku-Białej”. Na pierwszych zajęciach w dniu 14 lutego zajmowaliśmy się produkcją domowego kremu na bazie wosku pszczelego i ziołowych preparatów. Nie zabrakło tzw. teorii, w ramach której omówiliśmy zasady sporządzania domowych kremów a także właściwości kosmetyczne i lecznicze użytych do naszego kremu składników.

Krem został przez uczestniczki warsztatów sporządzony w naszej podręcznej kuchni – wystarczyła kuchenka, nieduży garnek i dwa słoiki.

Projekt pn.: „Zintegrowana animacja społeczna w Bielsku-Białej” realizowany w ramach priorytetu 9.1.2. Regionalnego Programu Operacyjnego dla województwa śląskiego na lata 2014-2020 przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Bielsku-Białej
w partnerstwie z Fundacją Aktywności Społecznej „Złote Łany” i Bielskim Stowarzyszeniem Artystycznym „Teatr Grodzki”.