Zintegrowana Animacja Społeczna – ognisko w Leśniczówce

We wtorek 1o lipca odbyło się ognisko integracyjne zorganizowane w ramach projektu „ Zintegrowana Animacja Społeczna w Bielsku-Białej”. Impreza od lat cieszy się dużym zainteresowaniem wśród seniorów z osiedla Złote Łany. Impreza tradycyjnie została zorganizowana w Leśniczówce w Straconce. Na spotkanie zostali zaproszeni podopieczni naszej Fundacji – osoby starsze i niepełnosprawne.

Jedną z atrakcji, która już w zeszłym roku cieszyła się ogromnym entuzjazmem, był przejazd Ciuchcią Beskidzką z osiedla Złote Łany do Leśniczówki w Straconce.

Kolejną atrakcją były pyszne duszonki przygotowane przez kucharzy z firmy cateringowej „Po świecie kuchni”.

Pogoda sprzyjała. Nie było upału, wiał lekki wiaterek z Magurki. Wspólny śpiew przy wtórze akordeonu sprzyjał integracji wszystkich zebranych osób. Panie uczęszczające na zajęcia taneczne miały okazję zaprezentować swoje umiejętności pod okiem instruktorki.

Serdecznie dziękujemy wspaniałym wolontariuszom:  Joli, Kindze i Reni, którzy pomogli w przygotowaniu imprezy!

Projekt pn.: „Zintegrowana animacja społeczna w Bielsku-Białej” realizowany w ramach priorytetu 9.1.2. Regionalnego Programu Operacyjnego dla województwa śląskiego na lata 2014-2020 przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Bielsku-Białej w partnerstwie z Fundacją Aktywności Społecznej „Złote Łany” i Bielskim Stowarzyszeniem Artystycznym „Teatr Grodzki”.