Fundacja Aktywności Społecznej na Dniach Seniora

Od 9 do 12 października w tym roku w Bielsku- Białej odbywają się  „Dni Seniora w Bielsku-Białej”, na które zapraszają Prezydent Miasta Bielska-Białej oraz Rada Seniorów Miasta Bielska-Białej. W tych dniach na terenie Bielska-Białej odbywają się liczne imprezy rekreacyjne i kulturalne, przygotowane przez miejskie jednostki organizacyjne. Teatr Polski oferuje dla seniorów bilety na spektakl komediowy pt.  „Pomoc domowa”   w specjalnej cenie.

Z tej okazji Fundacja Aktywności Społecznej „Złote Łany” przygotowała na terenie Parku Słowackiego obok BCK, atrakcyjne warsztaty dla seniorów. Nasze stoisko było wręcz oblegane przez seniorki i instruktorki. Nasze seniorki – wolontariuszki miały pełne ręce roboty. Uczestnicy warsztatów przygotowywali ozdoby z wstążeczki satynowej oraz zdobili kamienie.

Oprócz warsztatów, nasze seniorki pokazały się na scenie w programie teatralno – muzycznym, występując przy wtórze akordeonu, na którym zagrał Pan Janusz Kobza. Uczestniczki miały okazję zaprezentować się w nowych , malinowych spódnicach.
W tym roku imprezy plenerowe zorganizowane z okazji „Dni Seniora w Bielsku-Białej” przyciągnęły pokaźną grupę seniorów, czemu trudno się dziwić, bo program był ciekawy i urozmaicony.