Potrzebny wolontariusz dla 29 letniego Sławka

Poszukujemy wolontariusza dla 29 letniego Sławka. Niestety Sławek cierpi z powodu porażenia mózgowego, co jednak w żadnym stopniu nie przeszkadza mu być wesołym i ciekawym świata człowiekiem. To kogo mu jednak brakuje, to osoba opowiadająca różne interesujące historie lub czytająca wiersze i bajki, a muszą Państwo wiedzieć, że jest on wielbicielem twórczości Tuwima, Brzechwy czy też Marii Konopnickiej. Sławek jest także wielkim miłośnikiem wszelkich zwierząt, uwielbiającym słuchać o nich najróżniejsze historie. Znając go możemy stwierdzić, że chętnie przygarnąłby każdą bezdomną istotę.Sławek

Dlatego mamy do Państwa prośbę. Poszukujemy wolontariusza, który byłby w stanie spędzić ze Sławkiem 2 h tygodniowo, opowiadając mu o świecie lub czytając. Jeśli sami nie jesteście zainteresowani POMÓŻCIE nam znaleźć osobę która będzie mogła poświęcić mu swój czas.

Ps. Wszystkich chętnych do pomocy potrzebującym (nie tylko Sławkowi) zapraszamy do naszej Fundacji mieszczącej się na Złotych Łanach przy ul. Jutrzenki 18 w Centrum Informacji i Pomocy „Dla Ciebie”.