Wielkanocna Zbiórka Żywności za nami.

Podsumowując efekty zakończonej wczoraj Wielkanocnej Zbiórki Żywności, którą Fundacja Aktywności Społecznej Złote Łany i Spółdzielnia Mieszkaniowa Złote Łany w partnerstwie ze Śląskim Bankiem Żywności zorganizowały w dniach 20 – 22 marca, nie sposób nie zauważyć iż chociaż jej wyniki są zauważalnie mniejsze od uzyskanych przed Świętami Bożego Narodzenia , to w sumie pozostały na poziomie ubiegłorocznym.

Akcja prowadzona była w 6 bielskich placówkach handlowych, łącznie we wszystkich zebrano ok. 2700 kg. różnorodnych artykułów spożywczych. Najwięcej jak zawsze w Hipermarkecie Real, dobre wyniki osiągano również w tych miejscach w których zbiórki są prowadzone od dłuższego czasu. Uzyskana żywność pozwoli na przygotowanie ok. 250 paczek, które trafią przed Świętami Wielkanocnymi do potrzebujących.

Tegoroczne paczki będą zawierały nie tylko podstawowe artykuły spożywcze ale znajdą się w nich również słodycze i owoce. Pomoc będzie rozdysponowana przede wszystkim wśród samotnych seniorów i rodzin dotkniętych niepełnosprawnością bądź nieuleczalną chorobą.

Również i w tym roku często spotykaliśmy się z sympatią i hojnością osób, które decydowały się nam pomóc w realizacji tego przedsięwzięcia za co z całego serca im dziękujemy.

Jak zawsze pragniemy złożyć serdeczne podziękowania wszystkim którzy wsparli naszą akcję; wolontariuszom bez których nie udało by się zorganizować takiej akcji, dyrekcjom i personelowi wszystkich sklepów biorących udział w zbiórce i wolontariuszom-uczniom bielskich szkół,

Przypomnijmy, iż w zbiórce brały udział:

– Hipermarket Real, CH Gemini Park, ul. Leszczyńska 20
– Sklep Biedronka ,ul. Partyzantów 156
– Supermarket Tesco, ul. Jutrzenki 12
– Sklep Biedronka, ul. Żywiecka 115
– Euro Sklep Jarosz, ul. Łagodna 17
– Lewiatan ul. Żywiecka 95.

oraz wolontariusze z:

– Zespołu Szkół Ogólnokształcących LO im. A. Asnyka,
– I LO im. M. Kopernika,
– VIII LO im. M. Chrzanowskiej,
– Zespołu Szkół Katolickiego Towarzystwa Kulturalnego,
– Ośrodka Edukacji „Sokrates”,
– Bursy w Bielsku-Białej.

DSC02619DSC02628DSC02642DSC02639DSC02630Zdjęcie0044Zdjęcie0048DSC02644