Wigilia na Złotych Łanach

W dniu 21 grudnia, w Spółdzielczym Centrum Kultury Best odbyło się uroczyste spotkanie wigilijne dla seniorów z osiedla Złote Łany, zorganizowane przez Spółdzielnię Mieszkaniową „Złote Łany”, Fundację Aktywności Społecznej Złote Łany i Radę Osiedla.

W świąteczną atmosferę wprowadził nas występ zaprzyjaźnionej Kapeli Góralskiej Dudoski, która następnie zaprosiła wszystkich do wspólnego kolędowania. Poczęstunek również podkreślał świąteczny charakter spotkania; były tradycyjne wigilijne dania, ciasto i owoce. Uczestnicy dzielili się opłatkiem i składali sobie życzenia świąteczne i noworoczne.

Wigilia na Złotych Łanach

Dla wielu samotnych mieszkańców osiedla była to jedyna okazja do świętowania w gronie innych osób. Z roku na rok, spotkania wigilijne na Złotych Łanach cieszą się coraz większym powodzeniem, tym razem zebrało się prawie dwustu mieszkańców, a sala dosłownie pękała w szwach. Wigilię zaszczycili również zaproszeni goście – którzy zawsze z dużą życzliwością wspierają działania na rzecz osiedlowej społeczności. Za obecność na naszej wigilii dziękujemy : Prezydentowi Miasta Bielsko-Biała, Panu Jarosławowi Klimaszewskiemu, Przewodniczącemu Rady Miejskiej, Panu Januszowi Okrzesikowi, Wiceprzewodniczącej Rady Miejskiej Agnieszce Gorgoń-Komor oraz innym znamienitym gościom.