Zbiórka żywności „Podziel się posiłkiem”

Fundacja Aktywności Społecznej Złote Łany  i Spółdzielnia Mieszkaniowa „Złote Łany” w partnerstwie ze Śląskim Bankiem Żywności biorą udział w kolejnej Zbiórce Żywności „Podziel się Posiłkiem”.

23 i 24 września, wolontariusze będą rozdawać kupującym ulotki informujące o akcji, będą też czekać przy odpowiednio oznakowanych koszach na wszystkich, którzy chcą podzielić się zakupami. W tym roku zbiórka jest organizowana w hipermarkecie Auchan, przy ulicy Boh. Monte Cassino 421 oraz w sklepie Biedronka, przy ulicy Żywieckiej 115. Wolontariuszami są uczniowie z  LO  im. A. Asnyka oraz z Zespołu Szkół Katolickiego Towarzystwa Kulturalnego.

Zebrane artykuły spożywcze zostaną przekazane najbardziej potrzebującym i ubogim  z osiedla Złote Łany. Tak jak zawsze czekamy przede wszystkim na produkty o przedłużonym terminie przydatności takie jak: mleko, płatki śniadaniowe, dżemy, konserwy, oleje, ryż, makaron.

Serdecznie zapraszamy do udzielenia wsparcia potrzebującym.

ulotka-zbiorka-zywnosci-2016-001